Over onsWerkgeversMedewerkersLeninggeversBibliotheekVacaturesContact
InloggenAanmelden

Lees meer

Sparen & Investeren

10 podcasts tips over je geldzaken en beleggen

Sigrid van Dijk

29 september 2022

4

minuten leestijd

10 podcasts tips over je geldzaken en beleggen

We hebben voor jou een lijst samengesteld over je geldzaken en beleggen. Denk aan thema’s als sparen, beleggen, investeren en ondernemen. Wie weet zit jouw ideale financiële coach er wel tussen!

Je brein laten luisteren naar spannende verhalen en interessante informatie werkt als een tierelier, zegt de wetenschap. Podcasts zijn volgens sommigen ook wel de verbeterde versie van de radio. Je kan luisteren wat je wil, waar en wanneer het jou uitkomt! Wist je dat er ook veel podcast zijn die gaan over geld? Ideaal dus om je kennis te verbreden! Denk aan tips bij financiële keuzes, leren hoe je voor een grotere buffer spaart of begrijpen hoe je de juiste stappen naar een financieel onafhankelijk leven kunt zetten.

Geldzaken

Over geld praten doe je niet 

Aaf Brandt Corstius (columniste bij o.a. de Volkskrant) en Vincent Kouters (schrijver en journalist) praten over hun favoriete ruilmiddel: geld. van verdienen tot uitgeven en van sparen tot aan besparen, Aaf en Vincent praten over elk aspect van geld. Welke geldgewoontes krijg je mee van je ouders? Wat is Tikkie-etiquette? Wat is FIRE? Gaat iedereen aan de bitcoins? En durf je als freelancer te denken aan je pensioen? Aaf zet elke aflevering stapjes als beginnend belegger in aandelen en Vincent doet verslag van zijn missie om tonnair te worden.

https://podcastluisteren.nl/pod/Over-geld-praat-je-niet#/

Goed met Geld 

Goed met Geld is een podcast voor mensen die meer uit hun geld willen halen. Bas en Arjan praten over geldzaken en financiële onafhankelijkheid. Als twee echte millennials doen ze dat luchtig, met humor en is het duidelijk dat hun doelgroep generatiegenoten zijn. Maar wees niet getreurd als jij geen millennial bent. Gelukkig ben je dan nog steeds van harte welkom om te luisteren, en natuurlijk om ook goed met geld te worden. 

https://podcastluisteren.nl/pod/Goed-met-Geld-Podcast 

De spaarpodcast 

In de Spaarpodcast maken Robin (programmamaker) en Rowan (auteur) persoonlijke financiën zoals inkomsten en uitgaven, schulden en vermogen toegankelijk voor iedereen, door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week kun je een nieuwe podcast verwachten boordevol tips en inspiratie. 

Podcasts | DeSpaarpodcast.nl

Geld of je leven

Geld of je Leven is een podcast waarin presentator Hans van der Steeg zich afvraagt hoe we ons geld uitgeven. Maar ook waar we ons geld aan verdienen en welk effect deze stromen van geld hebben op onze medemens en de planeet. 


Geld of je leven | NPO Radio 1

Geld en Geluk podcast

Wil je geen geld meer schuiven van je spaarrekening, maar daadwerkelijk wat moois opbouwen voor de toekomst, zonder daar nu alle fijne dingen van het leven voor op te hoeven geven? Luister dan naar de geld & geluk podcast. Carolien Vos (financieel coach) geeft je praktische tips als triggers om kritisch naar je eigen financiële gedrag te kijken. 

Geld & geluk podcast Carolien Vos Budgetbuddy  

Beleggen

Jong beleggen, de podcast 

Veilig en verantwoord leren beleggen met beginnende beleggers, Pim en Milou. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en belangrijker: welke risico’s nemen ze daarvoor? Elke donderdag om 16:00 uur een nieuwe aflevering, met zo nu en dan een deskundige gast. 

https://jongbeleggendepodcast.nl/ 

Beleggen met Rowan Nijboer 

Met zijn 18 jaar ervaring in beleggen, heeft Rowan Nijboer (belegger) voor jou handige tips & tricks. In zijn podcast leert hij de luisteraar met een gezonde dosis humor hoe je de beurs kan verslaan als particuliere belegger. 

https://www.rowannijboer.nl/podcast 

De Geldvrienden podcast 

De Geldvrienden maken geldzaken inzichtelijk en eerlijk. Ze praten je bij over hoe beleggen werkt, waarom je moet beleggen op de beurs en waarom niet. Maar ook over andere zaken om slim je tijd en geld in te investeren en zo jouw geld voor je te laten werken. Zo maak je van je geld je vriend.

De Geldvrienden podcast | Alle afleveringen - Luister online - RadioviaInternet.NL  

Het geld en de stenen

Financiering van vastgoed is niet altijd eenvoudig, en voor investeerders is het lastig rendement te maken. Maar het kan wel. In deze podcast gaat Tom Jessen in gesprek met ondernemers, vastgoedbeleggers en investeerders over hoe zij vastgoed financieren.

https://www.bnr.nl/vanonzepartners/hetgeldendestenen 

Het nieuwe geld 

Het geldstelsel staat onder hoogspanning. Is het toekomstbestendig? En wat is de rol van cryptovaluta in de toekomst? In deze podcast gaat Reinjan Prakke op zoek naar de toekomst van ons monetaire systeem.

Het Nieuwe Geld | BNR Nieuwsradio

Zoals je ziet zijn er allemaal verschillende podcast over je geldzaken en beleggen. Dus laat je lekker onderdompelen in de wereld van geld terwijl je aan het fietsen bent of op de trein staat te wachten. Onthoud wel; blijf altijd zelf nadenken en kijk goed wat bij jou past.

Facebook icon - Click to share via FacebookTwitter icon - Click to share via TwitterLinkedIn icon - Click to share via LinkedInWhatsApp icon - Click to share via WhatsAppMail icon - Click to share via email

Anderen bekeken ook