Over onsWerkgeversMedewerkersLeninggeversBibliotheekVacaturesContact
InloggenAanmelden

Lees meer

(Budget)tips

5 x een goedkope verjaardag vieren

Gabriëlla Modderman

08 februari 2023

5

minuten leestijd

5 x een goedkope verjaardag vieren

We leven in dure tijden. Stijgende woonlasten, een hoge energierekening en een flink bedrag aan wekelijkse boodschappen en dan ben je ook nog eens jarig. Online zie je misschien de ene wilde party na de andere voorbijkomen. Maar voor niemand zou het vieren van een verjaardag buiten bereik mogen zijn. Daarom helpen je met dit artikel op weg met 5 tips voor een budgetproof, maar onvergetelijke, verjaardag.

1. Kosteloze locatie en geplande tijd 

Om te beginnen neemt een toffe locatie vaak een hele hap uit je budget. Misschien denk je dat een gratis locatie maar saai is, maar niets is minder waar. Ja kan er natuurlijk voor kiezen om het thuis (of in je tuin) te vieren, maar er zijn ook voldoende andere locaties denkbaar. Denk aan een wijkcentrum, een locatie bij familie en vrienden, het dichtstbijzijnde park of een tof strand. Creativiteit loont zeker in dit geval. Daarbij is het de moeite waard om een tijdstip op de uitnodiging te vermelden. Hierdoor weten je gasten van tevoren wat ze kunnen verwachten en weet jij zeker dat je niet om half 6 nog eens voor de hele club mag lopen koken. Scheelt stress en een schat aan boodschappen!

2. American party

Is samen eten belangrijk voor je, dan is het ook een idee om een American party te organiseren. Iedereen neemt dan een hapje en drankje mee naar het feest. Dit is ook in ons land steeds normaler en wie weet word je trendsetter in jouw familie en/of vriendengroep! We hebben allemaal een gejaagd leven en daarom is het toch heerlijk om je verjaardag eens ontlast te worden? Als iedereen iets meeneemt, zorg niet alleen voor minder regeldruk, maar heb je ook nog eens een financiële meevaller. Daarbij is het een slimme zet, want je hoeft geen rekening te houden met dieetwensen, allergieën, intoleranties en kinderen met eigenaardige eetgewoonten. Vind je het ongemakkelijk om dit in de groep te gooien? Bespreek het eens op een onafhankelijk moment en stel voor om hier een gewoonte van te maken. In plaats van cadeautjes uitwisselen, bouw je zo samen een geweldig feest. Misschien leer je zelfs wat nieuwe snacks kennen!

3. Goedkoop shoppen

We weten allemaal dat de verjaardag een jaarlijks item op de kalender is, dus een goede voorbereiding is het halve werk. Als je tijdig je uitnodigingen verstuurt, dan heb je ruim de tijd om de boodschappen goedkoop in te slaan. Houd de aanbiedingen in de gaten of ga eens naar een groothandel, zodat je flink je slag kan slaan. Daarbij zijn er ook apps van supermarktketens, zoals Too good to go, waarbij je voordelig eten in huis kan halen. Vries het van tevoren wel even in, zodat je geen beschimmelde voeding hebt op de dag van je party.

4. Ga aan de knutsel!

Ballonnen, slingers, kaarsjes en een dure taart: het kost allemaal nogal wat. Net als bij tip drie, kun je ook hier creatief te werk gaan. Op Pinterest vind je super veel leuke DIY-ideeën, waarmee je in no-time jouw verjaardag - of die van je kind - gezellig maakt. Gebruik oude tijdschriften, boeken en goedkope knutselproducten als basis. Zoek patronen op, bedenk zelf lekker wat en maak er een festijn van. Ook via internet kun je veel goedkope decoratie-artikelen vinden, maar zorg dan wel dat je op tijd een bestelling doet. Bij zaken als Action, Xenos en Hema heb je aan een paar dagen speling wel voldoende, maar bestel je bij AliExpress of Amazon, dan is enkele weken levertijd inplannen, zeker wel nodig.

5. Verzin gezellige activiteiten

De kringverjaardag hebben we na de laatste decennia wel eens gezien, dus plan een leuk programma voor het feest. Trek wat spellen en puzzels uit de kast, haal de sjoelbak van zolder of speel eens een ouderwetse potje hints. Wat ook echt heel tof is om te doen, is een avondje zingen en dansen met Youtube op de tv. Over jouw karaoke avond zullen ze nog lang napraten! Ben je op zoek naar een invulling voor een kinderfeestje? Maak met kussens en matrassen een thuisbioscoop, ga lekker met waterpistolen de hort op of bezoek een grote speeltuin. 

Zo zie je maar: een verjaardag hoeft geen stress te veroorzaken. Focus je volledig op het gezelschap en ga ontspannen die waardevolle dag tegemoet, met deze 5 tips in je achterhoofd. Oh, enne, gefeliciteerd!

Facebook icon - Click to share via FacebookTwitter icon - Click to share via TwitterLinkedIn icon - Click to share via LinkedInWhatsApp icon - Click to share via WhatsAppMail icon - Click to share via email

Anderen bekeken ook