Over onsWerkgeversMedewerkersLeninggeversBibliotheekVacaturesContact
InloggenAanmelden

Lees meer

Geldhulp

6 tips tegen geldzorgen

Jan Uyttewaal

6 oktober 2022

4

minuten leestijd

6 tips tegen geldzorgen

Tegenwoordig is iedereen bezig om lichamelijk en geestelijk fit en gezond blijven. Stress kan veel invloed hebben op je lichaam, je gedachten, gevoelens en je gedrag. Onlangs schreef RTL dat er steeds meer mensen naar de huisarts gaan door hun financiële problemen. Ook wij weten hoe belangrijk het is om van die geldzorgen af te komen. Daarom hebben wij zes tips bedacht om jouw geldzorgen te verminderen.

6 tips tegen geldzorgen

1. Praat met iemand over je geldzorgen

Vaak lijkt het of je er alleen voorstaat met je financiën, gelukkig hoef je geldzorgen nooit alleen op te lossen. Lucht een keer je hart bij een vriend of vriend en je zal merken hoe fijn dat is. Misschien zijn er zelfs vrienden die jou met bepaalde zaken kunnen helpen. Dit is natuurlijk hartstikke eng, zeker omdat er nog steeds een taboe rust om over geldzaken te praten. Wanneer dit nog voelt als een te grote stap, zijn er ook andere anonieme instanties die je kunt inschakelen. 

Zo kan je via je eigen gemeente gebruikmaken van een gratis budgetcoach. Zij helpen je bij het vinden van een passende oplossing en helpen je bij je financiën. Vergeet ook niet dat je via Salarise toegang hebt tot een reeks voordelen. Zoals toegang tot betaalbare leningen die via het salaris worden terugbetaald en betere inzichten in je geldzaken.

2. Neem één financiële beslissing per keer 

We weten dat het soms nogal heftig kan zijn om alles in één keer op te lossen. Een van de manieren om hiermee om te gaan is het aanpakken van één ding tegelijkertijd.

Als eerste is het handig om eens naar je schulden te kijken. Je kan gebruik maken van een schuldhulpmaatje om je bij deze schulden te helpen, dit klinkt vaak enger dan dat het is. Elke maand geef je misschien wel veel te veel geld uit aan deze vaste lasten. Wanneer je hoge kosten hebt en wilt kijken of je kan besparen, is het misschien handig om dat eens te berekenen bij Salarise. Daar kan je je leningen samenvoegen tot een gezonde lening.

3. Zet stappen om een budget op te stellen

Een van de meest efficiënte dingen die je kunt doen om je geldzorgen te verminderen, is een financieel kasboek maken. Dit kasboek kan gaan over wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse uitgaven en inkomsten, afhankelijk van wat jij fijn vindt. Het helpt om inzicht te krijgen in je lange en korte termijn plannen. Zie het als een fitnessplan: het gaat niet om diëten, het gaat om gezond te worden, gezond te blijven en klaar te zijn voor het leven dat je wilt!

4. Kijk naar je financiële doelen

Om financiële stress te verminderen kan het nuttig zijn om een specifiek doel te bepalen! Wat wil je precies bereiken? Door specifieke doelen te stellen, zoals een bedrag of een bepaalde tijdsduur, wordt het makkelijker om je voortgang te zien en te bereiken. Bijvoorbeeld, in plaats van "meer geld sparen" zou je doel kunnen zijn "een noodfonds van 1000 euro opbouwen voor het einde van het jaar". 

5. Blijf flexibel

Vergeet niet dat niets in steen gebeiteld is. je kan je financiële stress verminderen door flexibel te blijven. Je bent en blijft de baas over je eigen financiën! Het is altijd een goed idee om schulden af te lossen en om inzicht te krijgen. Je kunt je doel gaandeweg altijd bijstellen, je budget herzien en aanpassingen maken om uitgaven te verminderen of geld aan iets anders te besteden.

6. Bel je schuldeiser op en vraag wat er mogelijk is

We eindigen de blog met  de meest enge tip en je vraagt jezelf waarschijnlijk nu af: “Iemand opbellen die geld van mij krijgt?! Ik probeer die mensen juist altijd te vermijden. Die gasten van Salarise zijn helemaal gek geworden.”. Hoewel we soms inderdaad best gek kunnen zijn, is dit helemaal niet zo’n gek idee. Veel bedrijven en instanties staan er namelijk best vaak voor open om te kijken wat er mogelijk is.

Facebook icon - Click to share via FacebookTwitter icon - Click to share via TwitterLinkedIn icon - Click to share via LinkedInWhatsApp icon - Click to share via WhatsAppMail icon - Click to share via email

Anderen bekeken ook