Over onsWerkgeversMedewerkersLeninggeversBibliotheekVacaturesContact
InloggenAanmelden

Lees meer

Geldhulp

Persoonlijk verhaal: ‘Ik leefde alsof ik miljoenen op de bank had’

Jan Uyttewaal

6 oktober 2022

5

minuten leestijd

Persoonlijk verhaal: ‘Ik leefde alsof ik miljoenen op de bank had’

Iedereen kan in de schulden raken. Er zelf uitkomen kan ontzettend lastig zijn. In deze blog krijg je meer inzicht in de situatie van mensen met schulden en hoe zij er weer uit zijn gekomen. En je leert dat er genoeg mensen en instanties die je kunnen helpen om uit de schulden te komen. ‍Lees hier het verhaal van Wasan Al Mansour die in de schulden kwam. Maar gelukkig hier ook weer uit kwam.

Shop till you drop

Rood staan, een creditcard schuld of iets achteraf betalen, het zijn allemaal verschillende vormen van schulden. Veel mensen hebben een vorm van zo’n schuld, maar zien dit niet zo. Dit overkwam ook Wasan Al Mansour, die met haar creditcard leefde als een koningin. Totdat alles werd geblokkeerd en zij tot haar nek in de schulden vastzat. Gelukkig heeft Wasan dit allemaal kunnen oplossen en snapt zij ondertussen dat geld nooit gratis is.

Het begon allemaal toen zij 18 jaar oud werd en begon met studeren. Zij kreeg zorgtoeslag, ging maximaal bijlenen bij DUO, nam een creditcard en kocht nieuwe kleren met Afterpay. Werken deed Wasan niet, omdat zij dacht dat zij op dat moment toch voldoende geld had. Dit ging een half jaar heerlijk, totdat de diepste bodem van haar bankrekening was bereikt.

Haalbare doelen

Gelukkig kon Wasan hulp vinden via het sociale wijkteam van haar gemeente. Zij kwam in contact met Marjolein Lakeman, een vrijwilligster die werkt in het sociale wijkteam van de gemeente van Hollandse Kroon. Marjolein liet haar inzien hoe zij weer grip kon krijgen op haar geldzaken en samen stelden zij haalbare doelen.

Inmiddels heeft Wasan haar financiën weer op een rij en woont zij bij de ouders van haar vriend. Ook is zij aangenomen om te komen werken bij het Hoogheemraadschap Noorderkwartier en heeft zij nu kans op een eigen woning. Wasan beseft steeds meer dat het komt, omdat zij nooit financieel is opgevoed door haar ouders. Bij het gezin van haar vriend leer zij dat je moet vragen om de kassabon, zodat je achteraf makkelijker een overzicht kan maken van je uitgaven.

Financiële kennis

Het verhaal van Wasan staat natuurlijk niet op zichzelf. Er zijn erg veel mensen die vanuit huis uit niets hebben geleerd over geld. Ook op de middelbare school krijg je geen les in het aanvragen van bijvoorbeeld zorgtoeslag, terwijl dit  hartstikke handig is. Als je achttien wordt, wordt er simpelweg vanuit gegaan dat je deze kennis hebt en direct kan gebruiken. Eigenlijk helemaal niet zo gek dat veel mensen in de problemen komen.

Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om weer uit de problemen te komen. Er zijn veel instanties die je kunnen helpen, als er iets niet goed gaat. Ook zijn er steeds meer plekken op het internet te vinden waar je je financiële kennis kunt bijspijkeren. In onze bibliotheek zullen wij je ook steeds vaker helpen met financiële tips & tricks, artikelen en weetjes. Zo kan jij een kei worden met je financiële kennis en leer je te besparen zonder het door te hebben. 

Het hele verhaal van Wasan lees je hier. Daar vind je ook andere verhalen van mensen die succesvol uit hun schulden zijn gekomen.

Bij Salarise kan je via je werkgever afkomen van je te dure schulden en deze oversluiten tot een gezonde lening. Benieuwd wat Salarise voor jou kan doen? Reken hier uit hoeveel geld je kan besparen en kom erachter hoe wij jou kunnen helpen.

Facebook icon - Click to share via FacebookTwitter icon - Click to share via TwitterLinkedIn icon - Click to share via LinkedInWhatsApp icon - Click to share via WhatsAppMail icon - Click to share via email

Anderen bekeken ook