Salarise is een platform dat medewerkers ondersteunt bij hun financiële uitdagingen. We bieden diverse oplossingen gericht op de financiële gezondheid van de medewerker. Het platform is zo ontworpen dat elke medewerker, ongeacht zijn of haar specifieke behoeften, passende hulp krijgt.
Hoe kom ik erachter of Salarise bij mijn organisatie past?
Wil je weten wat Salarise voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een demo. Tijdens deze meeting horen we welke uitdagingen jouw organisatie heeft. De demo duurt ongeveer 35 minuten, genoeg tijd om kennis met elkaar te maken en met het Salariseplatform.
We laten je zien hoe wij jouw medewerker kunnen helpen. Daarnaast demonstreren we hoe makkelijk het is voor jouw medewerkers om een account aan te maken en de oplossingen te kiezen die bij hen passen. Uiteraard tonen we de mogelijke impact die we binnen jullie organisatie kunnen behalen.
In welke talen is Salarise beschikbaar?
We vinden het belangrijk dat veel verschillende mensen ons platform kunnen gebruiken. Daarom is ons platform beschikbaar in het Nederlands en het Engels.
Wat gebeurt er nadat het contract is getekend?
Zodra het contract is getekend, zal onze Customer Success Manager contact met jullie opnemen. Jullie doorlopen samen het onboardingproces. We bekijken eerdere communicatiemomenten om ervoor te zorgen dat onze communicatiestijl aansluit bij jullie interne tone-of-voice. Samen ontwikkelen we een communicatieplan en enthousiasmeren we jouw medewerkers om met hun financiële gezondheid aan de slag te gaan.
Wat voor tussentijdse contactmomenten kan ik verwachten?
Elk kwartaal ontvang je een rapportage. Hierin zie je welke diensten bekeken zijn, welke daadwerkelijk zijn afgenomen en hoeveel medewerkers gebruikmaken van ons platform. Zo kunnen we samen een strategie opzetten om jouw medewerkers nog beter te ondersteunen met hun financiële gezondheid. Maar ook voor vragen buiten deze reguliere updates, kan je ons altijd bereiken.
Kan ik zien welke medewerkers financieel ongezond zijn?
Nee, we geven nooit persoonlijke informatie over individuen. We zijn 100% anoniem en houden dat zo.
Hebben mijn medewerkers altijd toegang tot het platform?
Ja, bij een samenwerking tussen jouw organisatie en Salarise hebben medewerkers toegang tot ons platform wanneer zij dat willen. Aangezien het platform volledig digitaal is, kunnen jouw medewerkers op ieder moment inloggen met hun persoonlijke account.
Wat is een financieel planner?
Een financieel planner geeft onafhankelijk advies over belangrijke financiële beslissingen. Hiermee worden voornamelijk vragen bedoeld over het pensioen, vermogensopbouw en veranderingen van verschillende leefsituaties, zoals scheiden, een geboorte of onverwacht ontslag. De financieel planner maakt samen met de medewerker een toekomstplan en kijkt hoe dit wordt uitgevoerd.
Hoe zorgen jullie voor de kwaliteit van een financieel planner?
Al onze financieel planners zijn WFT-gecertificeerd en beschikken over keurmerken als FFP/CFP. Zij hebben allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag, een faillissementcheck, een getekende eed, kopieën van de benodigde WFT-diploma’s en aanvullende keurmerken. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze financieel planners voortdurend hun kennis up-to-date houden. Dit doen zij door nauwlettend nieuwe veranderingen en trends in de gaten te houden. Maar ook door het volgen van tussentijdse cursussen en trainingen.
Hoe lang duurt een afspraak met een financieel planner?
Een gesprek met een financieel planner duurt ongeveer twee uur. De medewerker praat met de financieel planner over de persoonlijke situatie, wat diegene wilt bereiken en welke keuzes daarbij horen. Samen wordt een duidelijk beeld geschetst over de financiën. En er wordt natuurlijk antwoord gegeven op hun financiële vraagstuk.
Wat is een budgetcoach?
Een budgetcoach helpt bij het maken van keuzes over geldzaken. Eerst wordt er een duidelijk overzicht gemaakt en vervolgens worden er prioriteiten gesteld. Samen met de medewerker wordt gekeken waarop bezuinigd kan worden en hoe de medewerker extra inkomsten kan krijgen. Bijvoorbeeld het kijken naar beschikbare toeslagen. Wij werken enkel samen met gecertificeerde budgetcoaches.
Hoe zorgen jullie voor de kwaliteit van een budgetcoach?
Bij ons staat kwaliteit op de eerste plaats. We streven naar niets minder dan de allerbeste hulp voor jou. Daarom werken we uitsluitend samen met budgetcoaches die gecertificeerd zijn volgens de NEN-normen (NEN 8048). Daarnaast zorgen we ervoor dat onze budgetcoaches voortdurend hun kennis up-to-date houden. Dit doen zij door nauwlettend nieuwe veranderingen en trends in de gaten te houden. Maar ook door het volgen van tussentijdse cursussen en trainingen.
Hoe lang duurt een gesprek met een budgetcoach?
Dit is afhankelijk van de situatie van de medewerker. Onze coach zal samen met de medewerker beoordelen hoeveel gesprekken er nodig zijn om met de hulpvraag aan de slag te gaan. Gemiddeld kan een medewerker na 4-8 gesprekken zelf verder met het verbeteren van de financiële gezondheid.
We hebben meerdere workshops ontwikkeld voor zowel medewerkers als managers.
Over welke onderwerpen worden workshops gegeven?
In de workshop worden veel verschillende uiteenlopende onderwerpen behandeld. Denk hierbij aan over het op orde krijgen van het financiële huishoudboekje, maar ook over beginnen met beleggen.
Hoe werkt het aanmelden van een workshop?
Medewerkers kunnen zich via het platform aanmelden voor een workshop naar keuze. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, stellen we een datum voor. De workshop wordt vervolgens gegeven aan alle geïnteresseerde medewerkers voor het specifieke onderwerp.
Kunnen we ook vanuit onze organisatie workshops organiseren?
Ja, absoluut. Een organisatie kan aangeven welke workshops er worden afgenomen. Samen kijken we naar een geschikte datum.
Waar worden de workshops gehouden?
De meeste van onze workshops worden digitaal gehouden. Maar mochten jullie de voorkeur geven aan een fysieke locatie, dan staan we open voor overleg om een geschikte oplossing te vinden
Waarom geven jullie ook workshops aan managers?
Uit onderzoek is gebleken dat vroegtijdige signalering van geldzorgen veel problemen kan voorkomen. Managers spelen een cruciale rol in deze vroege herkenning. Daarom bieden we specifiek ook workshops aan voor managers. Tijdens deze sessies krijgen zij handvatten om medewerkers met geldzorgen te herkennen en leren zij technieken om effectief het gesprek aan te gaan.
Medewerkers krijgen toegang tot ons leenplatform. Hier kunnen zij gebruikmaken van onze overstapservice. Een medewerker kiest zelf welke leningen worden gebundeld en wij betalen vervolgens de oude leningen af. Op die manier heeft de medewerker nog maar een lening bij ons. Medewerkers kunnen ook een nieuwe lening afsluiten, bijvoorbeeld om een onverwachte uitgave te dekken.
Hoe ziet een lening eruit die een medewerker bij jullie kan afsluiten?
- Je kan bij ons een bedrag lenen tussen de €1.000 en €25.000.
- De looptijd van de lening bepaal je zelf, altijd tussen de 6 en 120 maanden.
- De rente van de lening is vast en blijft altijd hetzelfde.
- Elke termijn betaalt een medewerker bij ons hetzelfde bedrag. Alleen in de eerste en laatste termijn kan dit bedrag anders zijn.
Wie kan een lening bij jullie aanvragen?
- Een medewerker die minimaal 21 jaar is bij aanvraag en maximaal 76 jaar is op het moment dat de lening wordt afgelost;
- Een medewerker die een Nederlandse bankrekening heeft;
- Een medewerker met de Nederlandse nationaliteit, de nationaliteit van een EU/EER land, Zwitserse nationaliteit of die een verblijfsvergunning heeft voor onbepaalde tijd:
- Een medewerker die minimaal twee jaar onafgebroken in Nederland woont en werkt. Datzelfde geldt voor een eventuele partner met wie een lening aangevraagd wordt;
- Een medewerker met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of een uitzendcontract fase B, C of 3. Met een uitzendcontract fase A, 1 of 2 komt een medewerker niet in aanmerking voor een lening;
- De financiële situatie van de medewerker moet het toelaten om de lening te kunnen dragen. Dit wordt door ons zorgvuldig getoetst.
Is het afsluiten van een lening wel verstandig? Komt mijn medewerker daardoor niet juist in de problemen?
Onze procedures zijn erop ingericht dat we overkreditering voorkomen. We doen ons uiterste best om te zorgen dat medewerkers niet in de problemen komen als zij een lening bij ons afsluiten. Als een lening voor jouw medewerker niet verantwoord is, wordt de aanvraag door ons afgewezen. Je kan bij ons nooit te veel lenen.
Wat doen jullie anders dan een ‘gewone’ bank die leningen afsluit?
Er zijn meerdere partijen die nieuwe leningen afsluiten of een overstapservice aanbieden. Wij onderscheiden ons door een alles-in-één pakket aan te bieden. Zo hebben onze leningen de beste voorwaarden, bieden we persoonlijke coaches aan en krijgen medewerkers de kans om hun financiële kennis te verbeteren. Op die manier leren we medewerkers verstandig om te gaan met hun geld.